Voeding & Supplementen

Dat chronische stress niet goed is voor ons beseffen we allemaal. Maar niet iedereen weet dat chronische stress gevaarlijk kan zijn en we er ziek van kunnen worden.

Stress is op zich een biologisch bepaalde en gezonde reactie op gevaar. Ons lichaam maakt adrenaline aan waardoor we kunnen vluchten.

Maar in onze huidige maatschappij zien we dat we te veel onder stress gebukt gaan. Steeds signaleert ons instinct dat er gevaar is en we moeten vluchten. Maar ons hoofd besluit dat niet te doen. Het grote probleem is dat we eraan gewend zijn geraakt. Chronische stress verstoort de energiebalans. Stress geeft namelijk energie maar kost ook energie.

Adrenaline geeft ons een boost aan energie om te kunnen vechten of vluchten. Daarnaast maakt ons lichaam het stresshormoon cortisol aan waardoor we stress heel lang kunnen volhouden. Maar de energie die nodig is voor de aanmaak van deze stresshormonen wordt in ons lichaam ergens anders vandaan gehaald:

  • Hersenen > helder denken lukt niet meer
  • Spijsvertering > voedingsstoffen worden minder goed opgenomen
  • Immuunsysteem > weerstand tegen ziektes neemt af

Chronische stress kan dan ook leiden tot burn-out, depressie, ziekten en vermoeidheid.

Wat helpt?

Wanneer je te maken hebt met (chronische) stress, een (dreigende) burn-out, ziekte of depressie is het van belang dat jij je lichaam mentaal en fysiek gaat voeden.

Een wetenschappelijk bewezen methode is mindfulness, ook wel MBSR genoemd: Mindfulness Based Stress Reduction. De naam zegt het dus al: het reduceren van stress. Op mijn pagina over Mindfulness lees je hier meer over.

Daarnaast is voeding essentieel

Chronische stress en daardoor de continue aanmaak van stresshormonen maakt dat ons lichaam uitgeput raakt. Onze bijnieren werken niet goed meer (anders 2x uitgeput), weerstand tegen ziektes neemt af en voedingsstoffen worden minder goed opgenomen.

 

Helaas bevat onze voeding niet meer dezelfde voedingswaarden als in de jaren 80.  De landbouwindustrie en vervuiling hebben ervoor gezorgd dat de grond en onze voeding verschraald is. Boer Arnold uit de Noordoostpolder geeft een duidelijke uitleg in dit filmpje.

Dit filmpje laat zien dat het dus best moeilijk is om volwaardige voeding binnen te krijgen. En zeker wanneer het lichaam al uitgeput is door chronische stress, depressie of burn-out.

 

Niet-aangeboren Hersenletsel (NAH)

Maar ook bij NAH zijn er tal van factoren, zowel door de gevolgen van NAH als het letsel op zichzelf, die kunnen maken dat je niet al je benodigde voedingstoffen binnen krijgt.

Om te zorgen dat jouw lichaam voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt kun je gebruik maken van natuurlijke voedingssupplementen. Kies dan voor 100% natuurlijke supplementen. De meeste supplementen bevatten namelijk synthetische ingrediënten die het lichaam niet herkent, niet worden opgenomen en nogal eens meer kwaad dan goed doen.

Omdat ik op een holistische wijze werk, ervan uitgaande dat lichaam en geest één zijn, wil ik graag met jou bespreken hoe je op alle vlakken wordt gevoed.

You can’t stop the waves, but you can learn to surf.”

Ik kan de golven in jouw leven niet wegnemen, maar ik wil je ondersteunen in het leren surfen!

Diensten

Suïcidepreventie

Presentaties, trainingen, lezingen voor zowel zorgverleners en organisaties, als particulieren.

Persoons Gebonden Budget

Individuele begeleiding op basis van een Persoons gebonden budget (PGB)

NAH

Trainingen over 'niet aangeboren hersenletsel' voor zorgverleners, organisaties en particulieren.

Mindfulness

8 weekse Mindfulness (MBSR) training, Mindfulness training bij NAH, training Mindfulness op de werkvloer

Heb je een vraag of wil je meer informatie over mijn diensten?